Copa SCG

 

flecha roja mini Anar a la nova pàgina de la Copa SCG

 

Pàgina en preparació.

En breu la informació de totes les edicions de la Copa SCG.

logo2009mini2015 logo2015mini2012 logo2014mini2015
logo2018mini2015          

     

Història de la Copa SCG

La Copa SCG es va crear a iniciativa de Territori Bàsquet Colomenc, en l'any 2009, comptant amb el suport dels clubs colomencs del moment (ADE Fuster, Bàsquet Draft Gramenet, Bàsquet Neus, CB Santa Coloma i Gramenet BC) i de l'Institut Municipal d'Esports. Aquesta primera edició es va realitzar només a la categoria sènior, tant masculí com femení, tenint com seu de joc el Pavelló Juan del Moral i va tenir el patrocini econòmic de Territori Bàsquet Colomenc. La presentació del torneig es va fer a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, amb la presència del Regidor d'Esports, Antonio Carmona, el responsable de Territori Bàsquet Colomenc, David Parra, i els representats dels cinc clubs colomencs.

La segona edició, a la temporada següent (2010), es va donar un salt important, ja que participen les categories des de premini fins altre cop la categoria sènior, amb la participació dels cinc clubs de la ciutat per segona edició seguida. L'Institut Municipal d'Esports va col·laborar amb un conveni sobre les instal·lacions mentre que la resta de despesa econòmica seria repartida entre Territori Bàsquet Colomenc i els clubs colomencs (ADE Fuster, Bàsquet Draft Gramenet, Bàsquet Neus, CB Santa Coloma i Gramenet BC) i la Regiduria de Joventut i Cultura que va col·laborar amb la subvenció de medalles per les castegories de promoció. Els partits corresponents a les categories de formació es va jugar al Poliesportiu de La Bastida mentre que les categories de competició es va seguir jugant en el Pavelló Juan del Moral.

En el 2011, la tercera edició, seguint amb la organització des de Territori Bàsquet Colomenc, la col·laboració dels 5 clubs colomencs i la continuïtat del conveni per les instal·lacions per part de l'Institut Municipal d'Esports es va voler innovar i la Copa SCG de promoció es va voler jugar al mes de juny però la no participació de dos clubs colomencs a última hora (Bàsquet Draft Gramenet i Gramenet Bàsquet Club) va obligar a suspendre aquesta competició. Al setembre, es realitzaria la Copa SGC a les categories des de junior fins sènior, repetint com seus de joc el Pavelló Juan del Moral i el Poliesportiu de La Bastida, i amb la novetat de Can Sisteré.

A la quarta edició, en el 2012, la Copa SCG es va veure reduïda a només tres clubs, ja que Bàsquet Draft Gramenet i Gramenet Bàsquet Club van renunciar a participar debut a aspectes econòmics. Territori Bàsquet Colomenc seguiria organitzant la Copa SCG que no tindria en aquesta edició el suport de l'Institut Municipal d'Esports amb el conveni habitual, pel què els tres clubs colomencs van asumir les despeses per les instal·lacions. El Poliesportiu de La Bastida i el Pavelló Juan del Moral serien les seus d'aquesta edició.

La edició de 2013 va ser la millor de totes les efectuades fins el moment. La participació de tots els clubs colomencs més el debut de CB Olympic Goodfellas, van fer que fos la edició amb més caps de setmana, més partits jugats i el major número d'instal·lacions (Poliesportiu de La Bastida, Pavelló Juan del Moral, Poliesportiu de La Colina i el Poliesportiu del Raval). L'Institut Municipal d'Esports va recuperar el conveni sobre instal·lacions, sumant-se a la edició més plural de totes, amb la organització de Territori Bàsquet Colomenc. En aquesta edició es va afegir El Consell Esportiu del Barcelonès Nord com col·laborador important de la Copa SCG.

Al 2014, la Copa SCG es va tornar a superar, amb 46 partits jugats, 4 més que a la darrera edicio, i amb tots els clubs colomencs i en quatre cap de setmanes, es va tornar a repetir la globalitat de les instal·lacions colomenques, amb la Copa SCG en joc a totes les pistes (Poliesportiu de La Bastida, Pavelló Juan del Moral, Poliesportiu de La Colina i el Poliesportiu del Raval). La organització de Territori Bàsquet Colomenc, i la col·laboracio de l'Institut Municipal d'Esports i del Consell Esportiu del Barcelonès Nord es van repetir com fórmula bàsica.

La setena edició, la del 2015, va començar amb la consulta als clubs colomencs des de Territori Bàsquet Colomenc sobre la continuïtat o no de la seva organització a la Copa SCG. La decisió per unanimitat va ser que Territori Bàsquet Colomenc continuès amb la seva tasca. Una setena edició global amb totes les instal·lacions i tots els clubs colomencs, menys el CB Olympic Goodfellas, entitat desapareguda, i la col·laboracio de l'Institut Municipal d'Esports i del Consell Esportiu del Barcelonès Nord.

Al 2016, la vuitena edició arribaria amb la participacio de tots els clubs colomencs (ADE Fuster, Bàsquet Draft Gramenet, CB Santa Coloma, Bàsquet Neus i Gramenet BC) però la organizatció de la competició no seria com els darrers anys. Si be la participació va continuar essent des de le categories des de premini fins a sènior, la tensió organitzativa per part dels clubs colomencs no va ser ser suficient per el correcte dia a dia de la Copa SCG i que va provocar una reflexió posterior de cara a la següent edició. La Copa SCG va continuar amb el suport de l'Institut Municipal d'Esports i amb la important col·laboració del Consell Esportiu del Barcelonès Nord.

42 partits es van jugar a la novena edició, la del 2017, amb la participació de tots els clubs colomencs (ADE Fuster, Bàsquet Neus, CB Santa Coloma i Gramenet BC) menys la del Bàsquet Draft Gramenet, que després de mantenir la incògnita, va comunicar a finals de juliol que no participaria en la Copa SCG. Amb una reorganització per part dels clubs colomencs, la Copa SCG 2017 va funcionar a un excel·lent nivell comptant amb el suport de l'Institut Municipal d'Esports i amb altra vegada la directe col·laboració del Consell Esportiu del Barcelonès Nord.

 

caeuzh-CNnlenfrgldeites

logonovacopascg

Pàgines Web

El raco de www.territoribc.com

La història de www.territoribc.com en un nou espai. Des del 5 de maig de 2007, data del seu naixement, fins l'actualitat.

logotbcnew

atencion  Espai en constant evolució  

Cuitat de Santa Coloma               

 Les dues edicions del Torneig Ciutat de Santa Coloma, amb la selecció de Santa Coloma com protagonista.

en construccio 300x225

 

 

La mirada dels clubs colomencs

Una mirada a la història dels clubs colomencs, d'ahir i d'avui.

 

en construccio 300x225