logo territoribc                                atencion  Espai en constant evolució                                              

La història de www.territoribc.com

Territori Bàsquet Colomenc (www.territoribc.com) va estrenar-se al maig del 2007, amb la filosofia de ser una pàgina web que promocionès el basquetbol colomenc. El promotor del projecte va ser David Parra.

La pàgina va tenir l'empenta inicial amb el suport de Sergio Scariolo, entrenador de varis equips ACB i seleccionador espanyol, qui va dedicar un petit article de benvinguda a la pàgina.

Poc a poc, Territori Bàsquet Colomenc va anar asumint propostes per promocionar el basquetbol de la ciutat. La primera d'elles va ser promoure la cel·lebració d'un partit d'exhibició de la Selecció de Santa Coloma, en la categoria cadet masculina, com cloenda del Torneig de Bàsquet Base de Nadal, que organitza la Gramenet BC, davant de l'AE Minguella, al desembre del 2007.

A l'any 2008, www.territoribc.com i la Asociación Española de Entrenadores de Baloncesto (AEEB), mitjançant gestió directe amb el seu president, Joan Maria Gavaldà, s'arriba a un acord de col·laboració per que el programa "Encesta por la Salud", sigui distribuït en el basquetbol colomenc.

Al 2009, Territori Bàsquet Colomenc organitza una Taula Rodona per debatre l'estat del basquetbol colomenc, que va tenir lloc al Centre Cívic Riu, amb la presència entre d'altres de Lluis Tarrasón, Juanjo Ruiz, Carlos Brumos, Raul Rincon, David Hernandez...

Al mateix any, 2009, Territori Bàsquet Colomenc organitza la primera Copa SCG, un torneig de pretemporada, amb tots els clubs colomencs, que es continuaria cel·lebrant anualment fins l'actualitat. En la primera edició, www.territoribc.com, va assumir la despessa total del torneig jugant-se només a categoria sènior, tant masculí com femení.

En el 2010, www.territoribc.com, va col·laborar en el Torneig de Nadal que organitzava Gramenet Bàsquet Club, amb el patronici del trofeo al millor jugador/a colomenc/a del torneig.

En l'any 2011, www.territoribc.com va co-organitzador juntament amb l'Associació d'Història del Basquetbol Colomenc, per la iniciativa d'aquesta entitat, de l'acte del "75è. Aniversari del primer partit de basquetbol a Santa Coloma", que es va jugar al Poliesportiu de La Bastida i que va constar de dos partits, un femení i masculí, recreant un partit d'aquella època.

Des del 2012, Territori Bàsquet Colomenc conjuntament amb l'Associació d'Història del Bàsquet Colomenc, organitza la primera edició dels Premis Molt Bàsquet i que a partir de la edició del 2017, restaria www.territoribc.com com únic organitzador dels Premis Molt Bàsquet després de la decisió de l'Associació d'Història del Bàsquet Colomenc de no continuar en el projecte, malgrat seguiria col·laborant amb l'acte.

Al 2013, Territori Bàsquet Colomenc inicia un nou projecte amb la organització del Torneig Ciutat de Santa Coloma, amb la participació de les seleccions de Santa Coloma, categoria infantil en 2013 i categoria cadet en 2014, tant masculina como femenina, i on ja no es va realitzar la tercera edició degut a la manca de col·laboració d'una part dels clubs colomencs.

El 29 d'octubre de 2013, a la Sala Can Sisteré, www.territoribc.com va organitzar una xerrada-coloqui en la presentació del llibre "Emocions en l'entorn del basquetbol" de l'ex-entrenador a l'ACB, Xavi Garcia.

En el 2014, es va fer realitat un antic projecte de www.territoribc.com, que era recuperar el basquetbol en els col·legis de la Ciutat i amb el vist-i-plau de l'Institut Municipal d'Esports es va possar en marxa el projecte "Ciutat, Clubs i Escoles, junts pel Bàsquet", on els clubs colomencs eren els principals promotors actius, amb l'objectiu d'iniciar-se el projecte al setembre. Desgraciadament, els esforços de l'Institut Municipal d'Esports i Territori Bàsquet Colomenc van caure en va ja que es va xocar amb la intransigència de les AMPES consultades.

Aquest mateix any Territori Bàsquet Colomenc arriba a un acord de col·laboració amb la Federación Española de Baloncesto amb motiu de la cel·lebració del Mundial de Basquetbol d'Espanya, on la segona edició del Ciutat de Santa Coloma es veuria afavorida per aquest acord.

Des de la temporada 2013-2014 fins a la temporada 2015-2016, a www.territoribc.com, s'escollien els millors cincs sèniors i millors jugadors i jugadores mensuals del basquetbol colomenc, bassat en les estadístiques facilitades per els clubs colomencs i per les federacions respectives.

A finals d'aquest 2016, Territori Bàsquet Colomenc canvia la seva filosofia, deixant enrere el concepte de "diari" existent fins el moment per una pàgina web amb un enfocament més formatiu sobre el basquetbol colomenc, recuperant l'esperit inicial de l'any 2007. Després d'una aturada de dos mesos, el mes de febrer de 2017, va ser el "reinici" de Territori Bàsquet Colomenc.

I el 3 de maig de 2017, www.territoribc.com cumpliria 10 anys d'existència, amb 8 versions de disseny, reinventant-se en aquest temps.

En el 2018, dos fites en actes organitzats per Territori Bàsquet Colomenc: Els Premis Molt Bàsquet 2018 es van convertir en els millors premis històrics, gràcies a la gran assistència, gairebé els 500 assistents, i la cel·lebració de la desena edició de la Copa SCG, el torneig de pretemporada organitzat per www.territoribc.com, amb la col·laboració la gran majoria dels clubs colomencs.

A principis de gener de 2019, www.territoribc.com sol·licita adherir-se a la Campanya "Valors i civisme", que va possar en marxa el departament d'Esports de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

 


 

Premsa


 Espais de la premsa on www.territoribc.com tenia un record, exceptuant les notes de premsa dels Premis Molt Bàsquet i la Copa SCG, disponibles a les respectives edicions.

 Presentació (primera publicació) de www.territoribc.com per el webmaster (2007)

  Carta-Presentació de Sergio Scariolo per www.territoribc.com (2007)

Entrevista al webmaster a la publicació mensual colomenca Sóc.. (2007)

  


Arxius històrics


Documents / imatges amb relavància dins de la història de www.territoribc.com.

 logookverd Logo de www.territoribc.com (2009-2011)

 logo tbc inicial gran

logookverd Logo de la Copa SCG (2009 - 2016)

 logocopascg

logookverd Dibuix exclusiu del dibuixant colomenc "Pepònio" (Antoni Jaumandreu) dedicat a www.territoribc.com (2011)

Dibuix Peponio

 logookverd Logo de www.territoribc.com (2011 - Actualitat)

 logotbcnew

 

 

 

 

logookverd Logo de la Copa SCG (2017 - Actualitat)

 logocopascgnew

   


Dissenys de www.territoribc.com


Diferents exemples de la evolució del disseny de www.territoribc.com

logookverd Versió 1

tbc v1

logookverd Versió 2

tbc v2

 logookverd Versió 3

 tbc v3

logookverd Versió 4

tbc v4

logookverd Versió 5

 tbcv5

 

 

 

 

caeuzh-CNnlenfrgldeites

logonovacopascg

Pàgines Web

El raco de www.territoribc.com

La història de www.territoribc.com en un nou espai. Des del 5 de maig de 2007, data del seu naixement, fins l'actualitat.

logotbcnew

atencion  Espai en constant evolució  

Cuitat de Santa Coloma               

 Les dues edicions del Torneig Ciutat de Santa Coloma, amb la selecció de Santa Coloma com protagonista.

en construccio 300x225

 

 

La mirada dels clubs colomencs

Una mirada a la història dels clubs colomencs, d'ahir i d'avui.

 

en construccio 300x225